Krém z tvarůžků a ricotty
1 balení olomouckých tvarůžků (100 g), 1 balení ricotty (250 g)
Tvarůžky nakrájíme na menší kousky a společně s ricottou v robotu ušleháme na hladký krém. Mažeme na celozrnné pečivo.
Nutriční hodnoty pro 100 g: 582 KJ
Vaječná pomazánka
75 g sýru cottage (1/2 kelímku), 1 vařené vejce, pažitka nebo jiné bylinky
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Smícháme se sýrem cottage a s nasekanou pažitkou. Podáváme na celozrnném pečivu.
Ovesná kaše
Ovesné vločky je lepší mít v lednici namočené v mléce přes noc. Ráno se mléko s vločkami nechá za stálého míchání přejít varem a kaše je hotová. Kaši lze uvařit i bez namáčení. Sladí se lžící medu nebo javorovým sirupem. Med nedávat do vařící kaše, zničí vše dobré, co med obsahuje a zůstane z něj obyčejné sladidlo.
Ovesná kaše s rozinkami
6 vrchovatých lžic ovesných vloček, 500 ml mléka, 2 - 4 lžíce medu (podle chuti), 2 banány nakrájené na kolečka, 2 hrsti rozinek, 2 hrsti vlašských ořechů, skořice na posypání
Vločky namočte přes noc do mléka. Ráno přislaďte medem a za stáleho míchání vařte 10 - 12 minut. Rozdělte do misek, přidejte banán, rozinky i ořechy a posypejte skořicí.